Вівторок, 14.05.2024, 18:21
Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "Орлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів"

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 12 » Шевченківський тиждень.
14:28
Шевченківський тиждень.

З 4.03 2019 – 7.03.2019 року в КЗ « Орлівська ЗОШ I-III ступенів» було проведено Шевченківський тиждень.

В понеділок день в школі розпочався  святковою  лінійкою, присвяченою відкриттю Шевченківських днів.  На урочистій лінійці «Тобі, Тарасе, шану складаємо» було оголошено про відкриття Шевченківського тижня та ознайомлено з планом заходів. Протягом чотирьох днів учні школи  мали змогу поновити та поповнити свої знання про життя та творчість Т.Шевченка.Розпочався тиждень  книжковим вернісажем  «Шевченко не поет, а голос душі українського народу»., який організувала і підготувала  бібліотекар Доля В.І.. Протягом тижня класні керівники проводили виховні години «Ми чуємо тебе, Кобзарю».

Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем емоційно звучали на конкурсі декламаторів поезій Т.Шевченка «Поезії Т.Г.Шевченка торкнулися моєї душі». У конкурсі взяли участь учні 5-11-х класів. Найкраще передали глибину Шевченкового слова, артистично і пристрасно відобразили настрої ліричних героїв переможці конкурсу:

І місце – Карпович Ксенія ( учениця 7 класу)

ІІ місце – Пєшкова Валерія ( учениця 9 класу)

ІІІ місце – Щетініна Валерія та Сичова Вікторія  ( учениці 7класу)

4 березня проводився «Літературний ігроленд», учні нашої школи брали активну участь. Діти мали змогу продемонструвати свою кмітливість у виявленні нових фактів з біографії Шевченка як письменника, поета, художника, громадянського діяча. Найкращий кросворд створив учень  11 класу Жавжаров Олександр.

Учні школи виявили мистецькі здібності під час виставки ілюстрацій до творів Тараса Шевченка «Шевченкові твори очима дітей». Особливо хотілось відзначити малюнок учениці 9 класу, яка знаходиться на індивідуальному навчанні, Паршакової Марини. В цьому конкурсі переможцями стали :

І місце – Прищип Максим (учень 7класу) та Паршакова Марина ( учениця 9 класу)

ІІ місце – Гудкова Любов ( учениця 11 класу) та Воробйова Аріана ( учениця 7 класу)

ІІІ місце –  Щетініна Валерія ( учениця 7 класу)

Бесіди «Що ми знаємо про Шевченка» та перегляд уривків з кінострічок про Т.Шевченка проводили вчителі української мови та літератури

 Рабочкова О.А., Доля В.І., Шкіль Л..В. на своїх уроках. А класні керівники 1-7  класів протягом тижня проводили літературні читання "Вінок Кобзареві».

У середу, 6  березня,  було проведено конкурс стіннівок «І мене в сім’ї великій…», де учні 5 -го , 7-го та 8- го класів здобули перемогу.

Закінчився тиждень конкурсом  учнівських проектів «Я відкриваю Шевченка».

 Учні школи створювали проекти за сторінками життя поета. Мета цього заходу: узагальнити матеріал про творчість Т.Шевченка, розвивати логічне мислення, свідому громадянську позицію, кращі людські якості. Переможцем конкурсу стали  : I місце – 11 клас,II місце- 9 клас, III місце – 10 клас

Шевченківський тиждень пройшов на високому рівні. Усі заплановані заходи було проведено вчасно і результативно. Учні із задоволенням брали участь у роботі та показали добрі знання із життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка.

Переглядів: 277 | Додав: katrin_polak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz